info@miu.edu.af

0093202501645

برگزای مراسم عزاداری امام حسین(ع) در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

مراسم عزاداری و سوگواری امام حسین(ع) روز چهارشنبه تاریخ 1404/4/11 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی و ارائه آقای سیدآقاحسن حسینی برگزار گردید.

ایشان در رابطه با خطبه امام حسین علیه السلام در منی در سال 58 صحبت نموده و گفتند: در یکی از اندک فرصت‌های تبلیغی، امام حسین علیه‌السلام در موسم حج و در سرزمین منی در سال ۵۸ هجری، خطبه‌ای غرّا در جمع بیش از ۱۰۰۰ نفر از صحابه و تابعین ایراد فرمود. ایشان در این خطبه، جامعه نخبگانی را که خاموش و مصلحت‌طلب شده بودند مورد خطاب قرار داده و به شدت سرزنش و نکوهش نمود.

ایشان با قرائت بخشی از این خطبه گفتند: امام حسین(ع) در این خطبه فرموده است: «ثُمّ أَنْتُمْ أَیّتُهَا العِصابَةُ، عِصابَةُ بِاْلعِلْمِ، مَشْهُورَةٌ وَبِالْخَیْرِ مَذْکُورَةٌ وَبِالنّصیحَةِ مَعْروُفَةٌ وَبِاللّهِ فِی أَنْفُسِ النّاسِ مَهابَةٌ؛ ای گروهی که به علم شناخته شده‌اید، در خیر و نیکی شهره‌اید، و مردم شما را به خیرخواهی و وقار می‌شناسند، و در دل‌ها برایتان هیبت و جایگاه وجود دارد...) سپس امام با ملامتی دردناک فرمود: «فَلا مالًا بَذَلْتُمُوهُ، وَ لا نَفْساً خَاطَرْتُم بِها لِلَّذِی خَلَقَهَا، وَ لا عَشیرَةً عَادَیتُمُوهَا فِی ذَاتِ الله؛ شما نه مالی در راه خدا بذل کردید، نه جانتان را در معرض خطر برای خدای آفریننده‌اش گذاشتید، و نه با طایفه‌ای در راه خدا دشمنی نمودید».

ایشان افزود: امام حسین در این خطبه پرده از چهره نفاق برداشت و نخبگان ساکتِ جامعه را عامل تداوم ظلم دانست؛ کسانی که برای حفظ موقعیت اجتماعی، خود را از مسئولیت دینی کنار کشیده بودند.