<

منتشر شده در : 1405/06/26

باز دید ها:3

نشست علمی «روش‌های مبارزه با فرهنگ مصرف‌گرایی و رواج‌های ناپسند در مراسم شادی و عزاداری در افغانستان»

✳️برگزاری نشست علمی «روش‌های مبارزه با فرهنگ مصرف‌گرایی و رواج‌های ناپسند در مراسم شادی و عزاداری در افغانستان» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان
📚نشست علمی تحت عنوان «روش‌های مبارزه با فرهنگ مصرف‌گرایی و رواج‌های ناپسند در مراسم شادی و عزاداری در افغانستان» روز پنجشنبه تاریخ 1405/6/26 با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی برگزار گردید.
در این نشست علمی آقایان محمدعارف صداقت و روح الله روحانی کارشناسان و آقای دورانعلی محسنی دبیرعلمی بودند.
نشست با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید آغاز شد. در ادامه، آقای صداقت در پاسخ به پرسشی درباره راهکارهای مبارزه با مصرف‌گرایی و رواج‌های ناپسند، بر آگاهی‌دهی عمومی و تنویر افکار تأکید کرد. وی برگزاری برنامه‌های آگاهی‌دهی و نشست‌های علمی برای تبیین پیامدهای منفی این رسوم را ضروری دانست. همچنین نقش علما را در مساجد و رسانه‌ها برای تبیین آموزه‌های اسلامی درباره پرهیز از اسراف و تجمل مهم عنوان کرد. وی تأکید نمود که مبارزه با چشم‌وهم‌چشمی و ترویج ساده‌زیستی باید در جامعه تقویت شود.
آقای صداقت در ادامه، حمایت از ازدواج‌های آسان و کاهش هزینه‌های سنگین نامزدی و عروسی، از جمله طویانه و مخارج اضافی، را از راهکارهای مهم دانست. وی همچنین بر کاهش هزینه‌های سنگین در مراسم عزاداری و جلوگیری از مصارف غیرضروری تأکید کرد. به گفته وی، می‌توان بخشی از هزینه‌های این مراسم را به امور خیریه و کمک به نیازمندان اختصاص داد. وی این اقدامات را در اصلاح تدریجی برخی رفتارهای اجتماعی مؤثر دانست.
سپس آقای روحانی در پاسخ به پرسشی درباره حفظ سنت‌های خوب و جلوگیری از اسراف در مراسم شادی و عزاداری، بر تغییر معیارهای ارزش اجتماعی تأکید کرد. وی گفت که ارزش انسان نباید بر اساس ثروت، لباس، موتر، خانه و هزینه مراسم سنجیده شود. همچنین خانواده‌ها باید متناسب با توان اقتصادی خود تصمیم بگیرند و از چشم‌وهم‌چشمی و مقایسه با دیگران خودداری کنند. وی تأکید کرد: «ما به اندازه توان خود زندگی می‌کنیم، نه به اندازه توقع دیگران.»
آقای روحانی همچنین ساده‌سازی مراسم را راهکاری مناسب برای جلوگیری از تجمل و مصرف‌گرایی دانست. وی اظهار داشت که می‌توان مراسم را با هزینه کمتر، اما با محبت، صمیمیت و آبرومندی بیشتر برگزار کرد و از تهیه غذای اضافی و تزئینات غیرضروری پرهیز نمود. وی بر نقش علما، بزرگان و افراد بانفوذ جامعه تأکید کرد و گفت که آنان با برگزاری مراسم ساده می‌توانند الگوی مناسبی برای مردم باشند. این اقدام می‌تواند به تدریج به یک فرهنگ مثبت اجتماعی تبدیل شود.
در پایان، آقای روحانی بر نقش جوانان در اصلاح فرهنگ جامعه تأکید کرد و گفت که جوانان باید در ایجاد فرهنگ سالم و سازنده نقش فعال داشته باشند. آنان می‌توانند با برگزاری مراسم ساده، آبرومند و کم‌هزینه، الگوی مناسبی برای دیگران ارائه کنند. در مجموع، سخنرانان بر آگاهی‌دهی، ساده‌زیستی، مبارزه با چشم‌وهم‌چشمی و کاهش هزینه‌های غیرضروری تأکید نمودند. همچنین همکاری خانواده‌ها، علما، بزرگان و جوانان را برای اصلاح این رواج‌های اجتماعی ضروری دانستند.

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28