<

منتشر شده در : 1404/11/12

باز دید ها:11

برگزاری نشست بصیرتی «علم در کلام امیرالمومنین(ع)» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

✳️برگزاری نشست بصیرتی «علم در کلام امیرالمومنین(ع)» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان
📖نشست بصیرتی «علم در کلام امیرالمومنین(ع)» روز یکشنبه تاریخ 1404/11/12در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی و ارائه آقای محمدعلی نظری برگزار گردید.
ایشان در ابتدای سخنان خویش با استناد به کلام نورانی امیرالمؤمنین امام علی علیه‌السلام که می فرماید: «العِلمُ سُلطَانٌ مَن وَجَدَه صَالَ وَ مَن لَم یَجِدهُ صِیلَ عَلَیهِ؛ دانش سرچشمه‌ی قدرت اجتماعی است. فرد یا جامعه‌ای که به دانش دست یابد، توانایی کنشگری، پیشروی و غلبه بر چالش‌ها را پیدا می‌کند؛ و هر کس یا هر جامعه‌ای که از دانش محروم باشد، در معرض سلطه و مغلوب شدن دیگران قرار خواهد گرفت» تأکید کردند که دانش نه‌تنها ابزار آگاهی فردی، بلکه بنیان قدرت اجتماعی و عامل اصلی صیانت از عزت و استقلال جوامع است. به باور ایشان، جامعه‌ای که علم را در مرکز حرکت خود قرار دهد، از حالت انفعال خارج شده و به کنشگری فعال در عرصه‌های مختلف دست می‌یابد.
آقای نظری در ادامه، دانش را یکی از مهم‌ترین منابع قدرت اجتماعی معرفی کردند که می‌تواند جایگزین زور و ثروت شود و اقتدار عقلانی و مشروع برای افراد و گروه‌ها ایجاد نماید. ایشان توضیح دادند که رهبری پایدار و مقبول در جامعه، برخاسته از آگاهی و دانایی است و هرگاه دسترسی به دانش به‌صورت نابرابر توزیع شود، نابرابری در قدرت و منزلت اجتماعی نیز تشدید خواهد شد. از این منظر، عدالت آموزشی و گسترش دانش عمومی نقش کلیدی در کاهش شکاف‌های اجتماعی دارد.

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28