<

منتشر شده در : 1404/02/15

باز دید ها:73

برگزاری نشست علمی «الگوی رهبری تحول آفرین از منظر قرآن کریم» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

نشست علمی تحت عنوان« الگوی رهبری تحول آفرین از منظر قرآن کریم» روز یکشنبه تاریخ 1404/2/14 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و دانشجویان برگزار گردید.

در این نشست علمی آقایان سید تقی موسوی و محمد جواد حسین زاده به عنوان کارشناسان و آقای دوران علی محسنی به عنوان دبیر نشست بودند.

نشست با تلاوت قرآن کریم توسط آقای سید موسی صدر آغاز و سپس آقای سید تقی موسوی پیرامون رهبری و رهبری تحول آفرین توضیح داده و گفتند: بیش از یک قرن است که بررسی رهبری به‌عنوان یک پدیده سازمانی و گروهی، مورد تأکید تحلیل¬های نظری و تجربی قرار گرفته است. بیش از هزاران مقاله، گزارش و کتاب در مورد این موضوع نوشته شده است و رهبری را از هر نظر قابل‌بررسی تصور کرده¬اند. علی¬رغم مطرح ‌شدن نظریات جدیدی پیرامون موضوع رهبری، نارسایی¬های این نظریات در عمل و در نظر آشکار است که کسی را یارای پنهان نگه‌ داشتن آن نیست.

ایشان افزود: بنا بر ضعف های موجود در نظریات ارائه شده؛ پیروی محض از این نظریات و نسخه¬ها در حوزه علوم‌انسانی و بالأخص مدیریت و رهبری که یکی از کاربردی‌ترین مفاهیم در علوم اجتماعی است، نمی¬تواند پاسخگوی نیازهای جوامع اسلامی به این علوم باشد. بنابراین باید الگوی طراحی و ارائه شود که برگرفته شده و سازگار با مبانی معرفتی اسلامی باشد. اندیشمندان اسلامی، «رهبری» را مترادف با «رشد» دانسته و رشد را چنین تعریف کرده است: رشد یعنی؛ اینکه انسان شایستگی و لیاقت اداره و نگهداری و بهره‏برداری یکی از سرمایه‏ها و امکانات مادّی و یا معنوی که به او سپرده می‏شود داشته باشد.

آقای موسوی پیرامون تعریف رهبری تحول آفرین گفتند:  رهبری تحول آفرین عبارت است از: رهبری تحول-آفرین فرایندی است که در آن رهبران و پیروان همدیگر را به سطح بالاتری از اخلاق و انگیزه ترقی می¬دهند و الگوی رهبری تحول آفرین منظومه¬ای از مبانی، اصول، ارزش¬ها، قواعد، تدابیر و سازوکارهایی که شیوه ایجاد تحول به‌منظور نیل به وضعیت مطلوب را طراحی و راهبری کرده و بستر لازم را برای دستیابی به وضعیت مطلوب فراهم می¬سازد.

در ادامه آقای موسوی رهبری تحول¬آفرین را فرایند نفوذ آگاهانه در افراد یا گروه¬ها برای ایجاد تغییر و تحول در وضع موجود معرفی کرد. ایشان بیان داشتند که رهبران تحول‌آفرین از طریق گفتار و کردارشان کل جامعه را متحول می¬کنند و نفوذ فراوانی در میان پیروان شان دارند. این نوع رهبری زمانی تحقق می¬یابد که رهبران علایق پیروان شان را به کار افزایش دهند، آنان را از هدف¬ها و مأموریت¬ها آگاه سازند و تشویق شان کنند که فراتر از منافع فردی بیاندیشند.

در ادامه آقای حسین زاده در رابطه با الگوی رهبری تحول آفرین از منظر قرآن کریم صحبت نموده و بیان کردند: مبانی فکری و فلسفی، یک سلسله مباحث وابسته به هم و زیربنایی است که علوم اسلامی بر پایه آن شکل می¬گیرد. برای درک و تدوین الگوی رهبری تحول¬آفرین از منظر قرآن کریم نیاز به هستی¬شناسی، معرفت¬شناسی، ارزش¬شناسی و انسان¬شناسی است، این¬ها به طور منطقی از یکدیگر نشأت می¬گیرند. برهمین اساس پارادایم فکری رهبری تحول¬آفرین، مفروضات اساسی و مبانی اعتقادی وی را شکل می¬دهد.

ایشان در اخیر اصول رهبری تحول آفرین از منظر قرآن کریم را برشمرده و اظهار داشتند: اصل خداباوری، اصل آخرت باوری، اصل رعایت سلسله مراتب، اصل ایمان به امدادهای غیبی، اصل توکل، اصل حکمت، اصل قسط و عدالت، اصل هدایت، اصل بصیرت، اصل مسئولیت پذیری و اصل شایسته سالاری است که رهبران باید در فرایند اجرای رهبری این اصول را مورد توجه قرار دهند.

این نشست علمی همزمان به صورت آنلاین برای کاربران فضای مجازی پخش گردید.

آشنایی با دانشگاه دیدگاه و ماموریت تاریخچه دانشگاه افتخارات علمی پلان استراتیژیک گزارش پیشرفت پلان استراتیژیک
اساتید و کارمندان : 250
محصلین : 4500
کتاب ها : 10300
مقالات انتشار یافته : 150
مقالات بین المللی : 70
کتاب های منتشر شده : 28