info@miu.edu.af

0093202501645

برگزاری نشست علمی« نقش غدیر در تربیت سالم و معنویت راستین» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

نشست علمی« نقش غدیر در تربیت سالم و معنویت راستی» روز دوشنبه تاریخ 1404/3/26 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی برگزار گردید.

در این نشست علمی آقایان احمدذبیح افشاگر و محمدعارف صداقت کارشناسان و آقای مصطفی نجفی دبیر علمی بودند.

نشست با تلاوت قرآن کریم آغاز شد و پس از طرح موضوع توسط دبیر علمی آقای محمد عارف صداقت به مفهوم شناسی واژه‌های کلیدی (تربیت، سلامت و معنویت) پرداخت و گفت: تربیت آماده سازی شرایط و عوامل مناسب طی فرایند منظم، برای شکوفا ساختن استعدادهای بالقوه مستعد در همه ابعاد انسانی و رساندن تدریجی پرورش یابنده به کمال مطلوب می باشد.

آقای صداقت در ادامه در تعریف معنویت بیان کرد: معنویت حالت نفسانی و ذو مراتب است که در ارتباط با خدا یا امر متعالی در روان خودآگاه و ناخودآگاه آدمی از طریق تعقل، جوشش درونی و عمل بیرونی آگاهانه و یا ناآگاهانه، پدید آمده و بر شیوة نظر و عمل او تاثیر می‌گذارد.

وی در بیان معنای سلامت با اشاره به تعریف سازمان بهداشت جهانی گفت: این سازمان دو معنی ارائه کرده است: در تعریف اول سلامت عبارت است از: «الگوها، روش‌ها و تدبیر‌هایی كه زندگی راحت و بدون دغدغه و اضطراب را تأمین كند» و در تعریف دوم سلامت عبارت است از: «بهداشت روانی در درون مفهوم کلی بهداشت جای می‌گیرد و بهداشت یعنی توانایی کامل برای ایفای نقش‌های اجتماعی، روانی و جسمی، یعنی بهداشت، تنها نبود بیماری یا عقب‌ماندگی نیست».

در ادامه جناب اقای احمد ذبیح افشاگر در مورد معنویت راستین یعنی ارتباط آگاهانه و خالصانه با خدا، همراه با اطاعت از خدا و حجت‌های او و با پرورش اخلاق، تقوا، عبودیت، عدالت، و محبت الهی. تفاوت آن با معنویت‌های دروغین: معنویت راستین در اسلام بدون ولایت، ناقص و گمراه‌کننده است. مثلاً مراقبه، دعا، عرفان، عشق، حتی نماز و روزه، اگر تحت ولایت الهی نباشد، ممکن است انسان را مغرور، خودبنیاد و گمراه کند.

ایشان با اشاره به نقش غدیر درمعنویت راستین، گفت: نقش غدیر در معنویت عبارت است از: 1) ضامن معنویت اصیل و الهی؛ 2) پالایش معنویت از انحراف؛ 3) معنویتی با مسئولیت اجتماعی 4) و پیوند عقل، عشق و عبودیت. وی گفت: معنویت در مکتب علی(ع) فقط خلوت شبانه با خدا نیست بلکه همراه است با عدالت‌خواهی، خدمت به مردم، جهاد در راه حق و مبارزه با فساد است.

آقای افشاگر اهمیت غدیر خم در آیات قرآن و روایات پیامبر اکرم (ص)، گفت: اهمیت غدیر به چند چیز بستگی دارد:۱) در قرآن اتمام رسالت متوقف بر غدیر است؛ ۲) در قرآن بعد از ابلاغ امامت در غدیر غدیر را سبب اکمال دین و نا امید شدن دشمنان دانسته است؛ 3) جمعیت عظیم حاضر در زمان ارائه خطبه غدیر توسط پیامبر، آنهم در هوای گرم. این دلایل بر اهمیت غدیر تاکید می‌کند. از طرف دیگر باید عرض کرد که غدیر مکتب انسان سازی است که تمام ابعاد وجودی انسان را شامل می‌شود.