info@miu.edu.af

0093202501645

برگزاری نشست فرهنگی- تبیینی« مقابله با تجاوز دشمن» در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان

نشست فرهنگی- تبیینی« قابله با تجاوز دشمن» روز پنجشنبه تاریخ 1404/3/25 در نمایندگی جامعة المصطفی افغانستان با حضور اساتید و کارمندان نمایندگی و ارائه آقای سید ابوطالب علوی برگزار گردید.

کارشناس برنامه مطالب ارزشمندی را در مورد این آیه مطرح نمودند: وَأَعِدُّوا لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ وَمِن رِّبَاطِ الْخَيْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَعَدُوَّكُمْ (انفال :60)؛ برای مقابله با دشمنان تا آنجا که می توانید نیرو و اسب های بسته (آماده) فراهم کنید تا به این وسیله دشمن خدا و دشمن خویش را بترسانید.

برمبنای آیه شریفه، برای حاکمیت سیاسی اسلام، جوامع مسلمان موظفند که در مقابله با کفار از جمله دشمن صهیونیست از هر نظر، آمادگی مقابله را داشته باشند و برای آن نیروهای لازم را فراهم سازند. یکی از نیروهای بسیار موثر علاوه بر تهیه سازوبرگ و تکنولوژی نظامی، تهیه و فراهم سازی نیروها و امکانات اقتصادی است. در روابط خارجی مناسبات اقتصادی و سیاسی بسیار بهم وابسته است، هم اکنون وابستگی سیاسی بسیاری از کشورهای اسلامی که در مقابل جنایات کشورهای مستکبر و رژیم صیهونیستی علیه مسلمانان سکوت اختیار می کنند، در اثر وابستگی اقتصادی آنان است. برمبنای آموزه قرآنی، یکی از نیروهای بسیار موثر در جنگ های امروز جهان نیروی اقتصادی است؛ مسلمان باید از این نیرو به قدری برخوردار باشند که دشمنان خویش را به هراس افکند. این مبنا با رویکردهای علمی نیز سازگار است. در اندیشه اقتصادی مکتب فکری مرکانتی لیسم، انباشت ثروت و تهیه امکانات و سرمایه اقتصادی شرط لازم برای تقویت بنیه نظامی و تشکیل دولت های مقتدر می باشد. بنابراین، برای حاکمیت سیاسی اسلام، بر مسلمانان لازم است تا با تهیه و فراهم اوردن امکانات و منابع اقتصادی، چنان ابهتی به جامعه اسلامی ببخشند که هراس در دل دشمنانان اسلام انداخته و آن ها را از تجاوز به سرزمین های اسلامی برحذر دارد.